Cu orbita Pământului din ce în ce mai aglomerată de sateliţi şi resturi, o agenţie guvernamentală americană a anunţat vineri că va începe să revizuiască regulile vechi de zeci de ani privind eliminarea deşeurilor spaţiale şi cu privire la alte probleme, cum ar fi alimentarea cu combustibil a sateliţilor şi inspectarea şi repararea navelor spaţiale pe orbită, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Credem că noua era spaţială are nevoie de noi reguli”, a declarat preşedintele Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC), Jessica Rosenworcel, după votul FCC cu o proporţie de 4-0, adăugând că regulile actuale ”au fost în mare măsură construite pentru o altă eră”.

Ea a spus că FCC trebuie ”să se asigure că regulile noastre sunt pregătite pentru proliferarea sateliţilor pe orbită şi noi activităţi la altitudinile noastre mai mari”.

FCC intenţionează, de asemenea, să analizeze ”noi modalităţi de a curăţa resturile orbitale.

La urma urmei, există mii de tone de gunoi în spaţiu”, a adăugat Rosenworcel.

FCC va analiza ”potenţialul pentru funcţiile de remediere şi îndepărtare a resturilor orbitale pe care îl oferă perspectiva îmbunătăţirii mediului deşeurilor orbitale”.

FCC pune întrebări despre întreţinerea, asamblarea şi producţia în spaţiu (ISAM), care include lucruri precum ”repararea şi alimentarea sateliţilor şi chiar asamblarea unor sisteme complet noi pe orbită”, a spus Rosenworcel.

Procedura va analiza eforturile de transformare a materialelor prin producţie în spaţiu şi nevoile de spectru ISAM.

”FCC rămâne singura agenţie care a autorizat aproape fiecare misiune spaţială comercială care atinge Statele Unite”, a declarat comisarul FCC, Geoffrey Starks.

”Odată cu această putere vine şi responsabilitatea de a înţelege misiunile pe care le autorizăm şi de a crea un mediu de reglementare favorabil care deschide noi uşi, protejând în acelaşi timp împotriva noilor riscuri.”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.