Autorităţile de reglementare în domeniul comerţului din Statele Unite au deschis o investigaţie împotriva Fitbit, Garmin şi a altor producători de dispozitive purtabile, în urma unor acuzaţii de încălcare a brevetelor făcute de compania Koninklijke Philips şi divizia nord-americană a acesteia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia pentru Comerţ Internaţional din Statele Unite a anunţat că investigaţia va include şi dispozitivele fabricate de compania Ingram Micro din California şi companiile Maintek Computer Co Ltd şi Inventec Appliances din China.

Compania olandeză Philips şi Philips North America au cerut în plângerea lor aplicarea unor tarife sau o interzicere a importurilor, acuzând că celelalte companii au încălcat brevetele Philips sau s-au folosit în mod incorect de drepturile sale de proprietate intelectuală.

”Considerăm că aceste acuzaţii sunt nefondate. Fiind rezultatul incapacităţii Philips de a avea succes pe piaţa dispozitivelor purtabile”, a anunţat Fitbit ca reacţie la solicitatea de comentarii, adăugând că se va apăra cu tărie împotriva acestor acuzaţii.

Dispozitivele de monitorizare a activităţilor au crescut în popularitate în rândul consumatorilor care vor să îşi urmărească activitatea fizită şi alţi indicatori de sănătate. Anunţul survine într-o perioadă în care oamenii obişnuiesc să ia hotărâri la început de an.

Reprezentanţii Garmin, Ingram Micro, Maintek şi Inventec Appliances nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Deşi Comisia pentru Comerţ Internaţional din Statele Unite a acceptat să deschidă investigaţia, a precizat că ”nu a luat încă o decizie referitoare la justificarea acestui caz”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.