Cea mai nouă funcţie Spotify permite mai multor persoane care partajează o sesiune să controleze redarea cu tot ce implică aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare serviciu de streaming audio anunţă Group Sessions, o facilitate care permite mai multor persoane nu doar să asculte aceleaşi melodii, dar şi să aibă fiecare în parte controlul asupra redării.

Totul începe cu un Spotify Code - un cod scanabil pe care un utilizator îl creează şi-l trimite altor persoane, care, astfel, dobândesc acces la sesiunea audio.

Cei care primesc codul trebuie să-l scaneze. În urma scanării, Spotify le va acorda acestora acces la sesiunea audio originală, creată de cel care a generat codul.

Aici lucrurile devin interesante. Toţi cei care au acces la sesiune - persoana care a creat codul şi cei care l-au scanat - au drepturi egale de control asupra acesteia.

În alte cuvinte, toţi participanţii pot oricând da pauză, pot sări la melodia următoare, pot adăuga sau elimina melodii din playlist etc.

Orice modificare este sincronizată imediat între dispozitive. O astfel de sesiune este ştearsă automat după o oră de inactivitate şi, deocamdată nu există o limită a numărului de persoane care pot participa.

Lansată în format beta, Group Sessions este o facilitate pe care Spotify o va oferi doar utilizatorilor premium. Compania suedeză speră ca, prin astfel de funcţii suplimentare, să motiveze cât mai mulţi utilizatori care folosesc varianta gratuită să se aboneze la cea Premium.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.