Cel mai popular serviciu de streaming pentru muzică nu este mulţumit doar cu partea audio, ci încearcă să adauge o componentă video conţinutului disponibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spotify a început să testeze podcast-uri video, o nouă experienţă pentru show-urile audio disponibile în aplicaţia de streaming, care combină coloana sonoră principală cu filmări adăugate de creatorii de conţinut.

Mai mult, testarea a început cu două vedete YouTube, Zane Hijazi şi Heath Hussar, gazdele show-ului Zane and Heath: Unfiltered. Mutarea poate fi considerată şi o provocare adresată celui mai mare site de video.

Testul, care este vizibil la nivel global, afişează partea video urcată de creatori pentru 50% din audienţă. Asta pentru a compara engagement-ul cu cel al utilizatorilor care au la dispoziţie doar partea sonoră.

În formatul actual, Spotify nu include elemente grafice care să evidenţieze podcast-urile ce au video. Utilizatorii realizează că au dat peste un podcast video abia după ce-l accesează.

Sunetul continuă să meargă, ca şi până acum, inclusiv când ecranul telefonului este închis. Nici reclamele nu lipsesc, cu menţiunea că acestea sunt deocamdată statice.

Surse din cadrul companiei susţin că Spotify va extinde rapid noul format, care va fi disponibil atât în cadrul aplicaţiilor mobile, cât şi în aplicaţia de desktop.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.