Compania Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană este organism de reglementare, responsabil cu menţinerea unei concurenţe corecte şi nediscriminatorii în Uniunea Europeană.

„În ultimii ani, Apple a introdus reguli în App Store care, în mod voit, limitează alegerea utilizatorului şi diminuează inovaţia în detrimentul experienţei utilizatorului - acţionând, în esenţă, ca jucător şi arbitru pentru a dezavantaja, în mod deliberat, alţi dezvoltatori de aplicaţii”, a transmis Daniel Ek, CEO al Spotify, citat de The Hollywood Reporter.

El a continuat: „După ce am încercat fără succes să rezolvăm problema direct cu Apple, cerem acum Comisiei Europene să ia măsuri pentru asigurarea unei concurenţe corecte”.

Ek a susţinut că Spotify, companie suedeză, nu încearcă să obţină „un tratament special”, ci să primească „celaşi tratament ca numeroase alte aplicaţii din App Store, precum Uber şi Deliveroo”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.