Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a afirmat că preţurile crescute la energie duc economia europeană şi cea românească într-o situaţie de necompetitivitate, precizând că se înregistrează scăderi ale creşterii economice, dar că România, pentru că a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri la nivel european în acest an, această scădere nu va duce şi la o micşorare a PIB-ului ţării noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Spătaru a fost întrebat, marţi, la Digi 24, care sunt previziunile la Guvern în condiţiile în care comisarul european pentru Economie a declarat că Europa va intra în recesiune în această iarnă.  

“O parte din aceste informaţii ne-au parvenit la Ministerul Economiei, tocmai de aceea am şi această discuţie cu mari consumatori şi cu producătorii de energie. Într-adevăr, preţurile crescute la energie duc economia europeană şi economia românească într-o situaţie de necompetitivitate”, a declarat ministrul.  

Potrivit acestuia, ”avem scăderi ale creşterii economice, dar România, fiind una dintre ţările cu cea mai mare creştere la nivel european în 2022 va avea o scădere a acestei creşteri şi nu va duce la scădere a PIB-ului României”. 

”Trebuie să fim foarte atenţi, trebuie să reacţionăm imediat la orice măsură de susţinere şi de reducere a inflaţiei aşa cum a fost adoptată de către guvernul american. Pentru asta va trebui să vedem cum vom adopta măsuri de susţinere a sectoarelor economice critice la nivel european şi la nivel naţional pentru că orice închidere a unei companii mari va duce la pierderea locurilor de muncă. Sunt reduceri ale capacităţilor de producţie şi asta nu este de azi de ieri, este de ceva timp”, a mai afirmat Florin Spătaru. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.