Ministrul Economiei Florin Spătaru a declarat, întrebat despre criza energiei şi posibilitatea ca marile companii să raţionalizeze consumul de gaz, la iarnă, că nu există în prezent informaţii că acestea vor apela la instrumente de tip şomaj tehnic sau reducerea unor fluxuri de producţie. „Fiecare companie îşi analizează capacităţile de producţie, în contextul întreruperilor lanţului de aprovizionare sau în contextul unei pieţe care este în continuă schimbare şi atunci îşi vor analiza fluxurile de producţie”, a mai explicat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Criza energie - am inteles că în iarnă ar putea exista posibilitatea raţionalizării gazului pentru companii. Cum credeţi că vor reacţiona companiile?

„Săptămâna trecută, am avut o întâlnire la Ministerul Economiei cu companii din industria grea, marii consumatori de energie.  Cu ajutorul colegilor de la Ministerul Energiei am clarificat aceste aspecte şi am cerut informări privind stadiul contractelor pe care le au încheiate în domeniul energiei şi domeniul gazelor naturale. Vom menţine în continuare această comunicare pentru a putea avea informaţii atât din partea industriei dar şi din partea Guvernului şi pentru a avea o comunicare mult mai eficientă. Fiecare companie îşi analizează capacităţile de producţie, în contextul întreruperilor lanţului de aprovizionare sau în contextul unei pieţe care este în continuă schimbare şi atunci îşi vor analiza fluxurile de producţie”, a declarat Florin Spătaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a mai spus că a existat o discuţie cu companiile care acoperă 80% din piaţa de gaze şi industrie, în domeniul energiei.

„Nu am o statistică. Discuţiile pe care noi le-am purtat au fost cu companiile care acoperă 80% din piaţa de gaze şi industrie în domeniul energiei. Companiile mari în general din sectorul industrial. O cifră de afaceri scăzută şi costuri reduse. Nu avem informaţii în acest moment că vor apela la instrumente de tip şomaj tehnic sau reducerea unor fluxuri de producţie. Deocamdată, fiecare dintre ei spun că îşivor reorganiza aceste fluxuri astfel încât să funcţioneze corespunzător, dar bineînţeles cu o capacitate redusă”, a completat ministrul Economiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.