Autorităţile spaniole şi Nissan vor discuta cu compania chineză Great Wall Motor o posibilă preluare a fabricii de automobile a companiei japoneze din Barcelona, care urmează să fie închisă în decembrie, potrivit unui anunţ al acestora, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, autărităţile naţionale şi regionale, împreună cu Nissan, au selectat producătorul spaniol de motociclete Silence şi firma locală de inginerie QEV Technologies, care conduce un centru care produce vehicule electrice itegrat cu producătorii suedezi Inzile şi Volta, pentru a negocia soarta a două fabrici mai mici.

Cele trei unităţi de producţie ale Nissan din Barcelona au circa 3.000 de angajaţi proprii şi alţi 20.000 de angajaţi depind indirect de aceste fabrici.

Numai 1.600 de locuri de muncă vor fi afectate, restul angajaţilor urmând să beneficieze de pensionare anticipată şi de alte măsuri, a declarat o sursă din sindicatul CGT.

Sursa a spus că Great Wall este interesată de fabrica cea mai mare şi că va analiza dacă s-ar putea folosi de celelalte două, în timp ce Silence şi QEV Technologies sunt interesate doar de fabricile mai mici.

Nissan a anunţat anul trecut că va închide cele trei fabrici în cadrul unui program de restructurare la nivel mondial, dând o lovitură Spaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.