Spania va împrumuta Airbus 2,14 miliarde de euro pentru a ajuta compania să-şi dezvolte programele militare de drone şi elicoptere în ţară, a declarat luni ministrul Industriei Reyes Maroto, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două împrumuturi multianuale care vor fi acordate includ 1,43 miliarde de euro pentru Airbus Defence and Space, ca parte a programului de dezvoltare a dronelor militare al Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Industriei.

Alte 707 milioane de euro vor fi împrumutate Airbus Helicopters pentru a ajuta la modernizarea flotelor de elicoptere Tiger din Spania şi Franţa, în cadrul unui program bilateral.

Ministerul a spus că programul de dezvoltare a dronelor EUROMALE RPAS, care este programat să înceapă livrările în 2028, este de aşteptat să creeze 3.000 de locuri de muncă pe an în Spania, în următorii 15 ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.