Spania propune taxarea companiilor care oferă servicii de mesagerie şi voce, de tipul Whatsapp, în funcţie de venituri, potrivit unui oficial guvernamental citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taxele vor fi impuse furnizorilor de servicii de mesagerie instant în acelaşi mod ca în cazul operatorilor de telecomunicaţii, potrivit unui proiect de lege publicat vineri, fiind declanşată o perioade de consultări publice.

”Modul în care consumăm serviciile de comunicaţii s-a schimbat, iar condiţiile concurenţiale s-au schimbat în consecinţă”,  a declarat Roberto Sanchez, secretar de stat pentru Telecomunicaţii şi Infrastructură Digitală.

Companiile care obţin venituri de peste 1 milion de euro pe an vor fi supuse acestei taxe, care nu va depăşi 1 euro pentru venituri brute de câte 1.000 de euro, potrivit proiectului de lege.

Publicul este invitat să facă observaţii asupra legii în următoarea lună, a spus Sanchez.

Spania se află printre susţinătorii europeni ai unor regimuri fiscale mai stricte pentru companiile din sectorul internetului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.