SpaceX va lansa DOGE-1 Mission to the Moon" în primul trimestru al anului viitor, compania de rachete comerciale a miliardarului american Elon Musk acceptând criptomoneda ca mijloc de plată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Geometric Energy Corporation a anunţat misiunea finanţată cu dogecoin duminică, dar comunicatul nu a dezvăluit valoarea financiară a misiunii.

”Suntem încântaţi să lansăm DOGE-1 to the Moon! Această misiune va demonstra aplicabilitatea criptomonedei dincolo de orbita Pămîntului şi va pune bazele comerţului interplanetar”, a afirmat vicepreşedintele SpaceX pentru vânzări comerciale, Tom Ochinero, într-un comunicat publicat de Geometric Energy.

Musk a afirmat pe Twitter, în aprilie, că SpaceX va pune efectiv ”o dogecoin pe lună”.

Dogecoin a pierdut duminică peste o treime din valoare după ce Musk a numit-o ”o şmecherie”, în timpul emisiunii "Saturday Night Live" pe care a moderat-o.

Tweeturile lui Musk din acest an au transformat moneda digitală obscură, care a pornit de la o glumă pe reţelele de socializare, într-un vis al speculatorilor.

Producătorul de automobile electrice Tesla, la care Musk este director general, a anunţat în februarie că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că în curând va accepta criptomoneda ca mijloc de plată pentru vehiculele sale, iar în urma anunţului bitcoin a atins un nivel record de aproape 62.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.