Space Exploration Technologies Corp, companie condusă de Elon Musk, a oprit sâmbătă lansarea celei de-a doua rachete, cu aproape 10 secunde înainte de momentul planificat, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Toate sistemele funcţionau, cu excepţia traiectoriei de mişcare a unui piston hidraulic superior de direcţie care a fost uşor ciudată. Ne oprim pentru a investiga ", a declarat Musk într-un post pe Twitter.

Racheta, care ar fi trebuit să transporte provizii pentru Staţia Spaţială Internaţională, a fost investigată vineri pentru ceea ce Musk a numit-o o scurgere "foarte mică".

Tot sâmbătă, Musk a declarat că "zborul ar fi bine" în cazul în care nu există alte probleme, dar cu toate acestea companie are nevoie să se asigure că nu este vorba despre ceva mai grav.

Compania va "arunca o privire mai atentă la un dispozitiv de acţionare a motorului pe a doua etapă", a declarat purtătorul de cuvânt al SpaceX, John Taylor, într-un e-mail.

Lansarea de la Kennedy Space Center din Florida a fost reprogramată pentru duminică la ora 09:38, ora 15.38 ora României.

După ce a finalizat doar opt misiuni în 2016, SpaceX a revenit cu succes şi în luna ianuarie a acestui an a lansat 10 sateliţi de comunicaţii pe orbită. SpaceX intenţionează să opereze 27 lansări spaţiale în 2017, de peste trei ori mai mult decât cele opt lansări pe care această companie privată le-a efectuat în 2016,

Lansarea de sâmbătă ar fi fost a doua a companiei. O rachetă Falcon a companiei SpaceX a decolat cu succes din California, în ianuarie, într-o misiune ce a marcat reluarea lansărilor spaţiale operate de firma americană după eşecul pe care l-a suferit în timpul unor teste efectuate pe o rampă de lansare, în septembrie 2016.

SpaceX are contracte cu Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială în valoare de 4,2 miliarde de doari pentru a reaproviziona Staţia Spaţială folosind nave spaţiale fără pilot sale şi în cele din urmă, pentru a transporta astronauţi la staţia din SUA.

Oficiul pentru Responsabilitate Guvernului a declarat joi într-un raport că firmele SpaceX şi concurentul său Boeing Co nu vor fi certificate în acest an pentru a trimite astronauţi în spaţiu. Această certificare ar putea fi amânată până în 2019, din cauza potenţialelor riscuri pentru siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.