Daniel Burlan este, de luni, noul preşedinte al directoratului Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, au declarat luni seară pentru News.ro surse din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi mediului de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta îl înlocuieşte astfel în funcţie pe Sorin Boza, care a fost numit preşedinte al directoratului companiei în decembrie 2016.

”Sorin Boza a fost demis azi de la conducerea companiei”, au precizat sursele citate.

Contactat de News.ro, Boza a declarat că se află la Bruxelles şi că a aflat din presă de această decizie.

”Eu rămân membru în directorat. Suntem cinci membri. Trei ani îmi sunt de ajuns. Nu m-a sunat nimeni (referitor la demitere, n.r.), eu am aflat din presă”, a declarat Sorin Boza pentru News.ro.

Daniel Burlan este membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia, specialist în minerit şi fost director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. De altfel, Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat la 31 mai 2012, prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi a celor trei companii producătoare de energie (Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Craiova).

CE Oltenia are circa 13.000 de angajaţi.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.