Sony urmează să lanseze un nou serviciu de jocuri video pe bază de abonament pentru PlayStation, în această vară, încercând să stimuleze vânzările consolelor sale şi să concureze cu o ofertă similară a Microsoft, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a declarat marţi că va grupa serviciile existente PlayStation Plus şi PlayStation Now într-un singur serviciu de abonament numit PlayStation Plus.

Noul PlayStation Plus va fi disponibil în iunie şi vine cu trei niveluri:

Pachetul de bază, PS Plus Essential, care înlocuieşte PS Plus original şi care oferă jucătorilor două jocuri gratuite în fiecare lună şi acces la multiplayer online. Costă 10 dolari pe lună sau 60 de dolari pentru un abonament anual.

PS Plus Extra vine cu aceleaşi avantaje ca şi Essential, dar include o selecţie de 400 de titluri descărcabile pentru PlayStation 4 şi PlayStation 5. Are un preţ de 15 dolari lunar sau 100 de dolari pe an.

PS Plus Premium include cu 340 de jocuri mai multe decât Extra şi le permite jucătorilor să transmită în flux o selecţie de jocuri PS, PS2, PSP, PS3, PS4 şi PS5 pe internet. PS Plus Premium costă 18 dolari pe lună sau 120 de dolari în fiecare an.

Noul serviciu este văzut de specialiştii din industrie drept răspunsul Sony la Xbox Game Pass, un serviciu de jocuri cu abonament al Microsoft care le permite utilizatorilor să descarce şi să transmită în flux o mulţime de jocuri diferite.

Microsoft cheltuie foarte mult pe Game Pass, achiziţionând editori de jocuri video precum Activision Blizzard şi Bethesda, pentru suma totală de 76 de miliarde de dolari, pentru a aduce titlurile lor populare în serviciu.

Xbox Game Pass este considerat un fel de ”Netflix pentru jocuri”. Le permite jucătorilor să joace jocuri video pe telefonul lor, pe PC sau pe consola Xbox prin sistemul cloud, ellliiiminând nevoia de hardware scump.

Sony a spus că serviciul său PS Plus Premium le va permite utilizatorilor să transmită jocuri pe computer, precum şi pe PS4 şi PS5.

Jucătorii vor putea, de asemenea, să încerce unele jocuri pentru o perioadă limitată de timp înainte de a decide să le cumpere.

”Noile niveluri Extra şi Premium reprezintă o evoluţie majoră pentru PlayStation Plus”, a declarat şeful PlayStation al Sony, Jim Ryan, într-o postare pe blog de marţi.

”Cu aceste niveluri, obiectivul nostru cheie este să ne asigurăm că sutele de jocuri pe care le oferim vor include conţinut de cea mai bună calitate, care ne diferenţiază.”

Jocurile oferite la lansare vor include Death Stranding, Spider-Man: Miles Morales şi Returnal.

Sony a spus că ”colaborează îndeaproape” cu dezvoltatori terţi pentru a include în timp mai multe titluri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.