Compania japoneza Sony a dezvăluit un prototip al noilor vehicule electrice ”Afeela”, pe care le va construi împreună cu Honda, afirmând că îşi va valorifica vastul conţinut de divertisment, în condiţiile în care vrea să se implice în domeniul maşinilor de generaţie viitoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modelul Afeela, care are colţuri rotunjite şi un acoperiş negru elegant, a fost prezentat la târgul de tehnologie CES 2023 din Las Vegas.

Maşina va folosi tehnologia producătorului de hardware Qualcomm, inclusiv şasiul său digital ”Snapdragon”.

Implicarea mult aşteptată a Sony în vehiculele electrice (asocierea cu Honda a Soy a fost anunţată în martie) arată cum producătorii sunt din ce în ce mai concentraţi pe experienţa din cabina de pilotaj a maşinilor, care oferă potenţialul de a vinde conţinut prin intermediul maşinilor cu servicii de abonament, mai ales pe măsură ce capacităţile de conducere autonomă se îmbunătăţesc.

”Pentru a realiza o mobilitate inteligentă, sunt necesare actualizări continue de software şi computing de înaltă performanţă. În acest scop, vom colabora îndeaproape cu Qualcomm”, a declarat Yashuhide Mizuno, directorul general al Sony Honda Mobility, în cadrul târgului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.