Romania devine a doua alegere de vacanţă a românilor, în acest an, devansând astfel Turcia, care ani de zile s-a aflat pe locul al doilea în topul preferinţelor turiştilor români, după Grecia, arată un sondaj realizat de site-ul de impresii şi recomandări de călătorii şi cazări AmFostAcolo.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimii ani, cele mai căutate destinaţii pentru vacanţă de vară de către turiştii români au fost Grecia, Turcia şi Bulgaria, în această ordine.

Clasamentul se schimbă astfel din acest an, ca urmare a introducerii, din 2017, a voucherelor de vacanţă pentru sistemul bugetar, dar şi ca urmare a atentatelor de pe plan extern din ultimii ani, care i-a determinat pe români să aleagă vacanţele de vară în ţară, destinaţie considerată sigură.

Un sfert dintre respondenţii sondajului vor să îşi petreacă vacanţă de vară în Grecia, în uşoară scădere totuşi faţă de anul trecut, destinaţie urmată de România, care urcă pe locul doi, în faţa Turciei. Această destinaţie coboară astfel pe locul trei, înaintea Bulgariei, aflată pe poziţia a patra în opţiunile de vacanţă ale românilor.

"Sondajul ridică România pe un merituos loc 2, cu 13% din opţiuni. Consolidarea variantelor autohtone de turismul tip all inclusive şi preconizatele vouchere de vacanţă au contribuit, cel mai probabil decisiv, la această creştere", arată sondajul AmFostAcolo.ro.

Acesta menţionează că Bulgaria se situează abia pe locul 4, cu 7%, după Turcia (10%), şi ea în uşoară creştere faţă de anul trecut.

"O creştere semnificativă am observat şi în acest an pentru destinaţii din Spania şi Italia. Cele două ţări au adunat împreună 12% din alegerile românilor, atrăgând multe 'reorientari' ale turiştilor din destinaţiile percepute cu semn de întrebare - Turcia, Egipt", spun autorii sondajului.

De asemenea, 8% dintre respondenţi au indicat „altă destinaţie", în principal ţări din Europa de Vest, preferinţă de asemenea în creştere semnificativă în acest an.

În plus, circa 2.000 de respondenţi au indicat un număr de 2.517 de alegeri - destinaţii distincte, ceea ce înseamnă că un român din patru îşi face vacanţa din acest an în două sau mai multe destinaţii (ţări).

Circa 4% dintre români nu erau încă hotărâţi la finele lunii martie unde-şi vor petrece vacanţa, iar alţi 2% au declarat că nu vor merge în vacanţă anul acesta.

Sondajul AmFostAcolo.ro a fost realizat în perioada 3-31 martie, pe un eşantion de 2.005 respondenţi.

AmFostAcolo.ro, site de impresii şi recomandări de călătorii şi cazări, are peste 1 milion de vizitatori unici pe lună în sezon şi peste 80.000 membri activi, potrivit trafic.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.