Societe Generale este pe cale să scoată la vânzare divizia de administrare a activelor Lyxor, pentru a-şi consolida situaţia financiară după două trimestre consecutive de pierderi, au declarat două surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca, a treia ca mărime din Franţa, a angajat Citigroup pentru a gestiona vânzarea, care ar putea fi lansată în trimestrul al patrulea, au spus sursele.

Societe Generale şi Citigroup au refuzat să comenteze.

La sfârşitul lunii iunie, Lyxor avea active în administrare în valoare de circa 132 de miliarde de euro, fondurile tranzacţionate pe bursă (ETF) reprezentând aproape jumătate din operaţiunile sale Compania este al treilea mare furnizor de ETF din Europa.

Lyxor ar putea fi evaluată la circa 1 miliard de dolar, a spus una dintre surse, adăugând că părţile interesate au fost contactate recent.

Vânzarea se va adresa ofertanţilor din Europa şi Japonia, inclusiv companiei franceze de administrare a activelor Amundi şi companiei germane DWS, a afirmat una dintre surse, avertizând că tranzacţia nu este sigură.

Lyxor a înregistrat un declin de 21,6% al veniturilor, la 40 de milioane de euro, în trimestrul al doilea, din cauza condiţiilor dificile din piaţă şi a impactului crizei coronavirusului.

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, încearcă să îmbunătăţească indicatorii capitalului băncii şi ar putea să analizeze opţiuni strategice pentru divizia britanică de administrare a averilor, Kleinwort Hambros, a spus o altă sursă.

În cadrul unui program de vânzare de active lansat în 2018, Societe Generale a vândut active din Europa de Est, iar anul trecut a convenit vânzarea diviziei nordice SG Finans, către Nordea Bank, pentru 575 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.