Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii a anunţat joi că a asistat compania britanică Vast Resources, care administrează în România mai multe exploataţii miniere, în prima fază a unui acord de prepayment cu firma de tranzacţionare de mărfuri Mercuria Energy Trading, pentru furnizarea de concentrat de minereu, contractul fiind estimat la 9,5 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna martie, Vast Resources a anunţat vineri încheierea primei faze a acordului de finanţare semnat la începutul acestui an cu Mercuria Energy Trading.

Acordul are în vedere vânzarea concentratului de minereu extras din exploataţiile miniere ale Vast Resources din România.

”În procesul de selectare a unui investitor, Vast Resources a avut de optat între o astfel de finanţare (acord prepayment) şi cea oferită de un fond de private-equity/investitor, care ar fi însemnat diluarea participaţiei Vast în aceste exploatări. În cele din urmă, compania britanică a optat pentru prima variantă”, se arată în comunicat. Echipa a fost formată din şase avocaţi specializaţi în drept corporatist, comercial, fuziuni şi achiziţii şi drept minier, şi coordonată de avocatul Cătălin - Radu Pavel, managing partner al societăţii de avocatură.

În total, au fost implicaţi în total 30 de avocaţi, din trei jurisdicţii – România, Elveţia şi Marea Britanie, respectiv două societăţi de avocatură din România, şi două din Marea Britanie, potrivit lui Pavel.

”A fost o tranzacţie cross-border – ce a implicat numeroase provocări ce ţin de domeniul legislaţiei transfrontaliere, avocaţii firmei trebuind să coreleze prevederile legale din mai multe jurisdicţii precum Marea Britanie, Elveţia şi România. În cadrul acestei tranzacţii am colaborat cu succes cu firme renumite de avocatură din Marea Britanie, precum Paul Hastings LLP şi Norton Rose Fulbright”, a spus Pavel.

Directorul general al Vast Resources, Andrew Prelea, consideră tranzacţia oferă un plus de încredere investitorilor în Vast Resources.

”Tranzacţia oferă un plus de încredere investitorilor în Vast Resources, în condiţiile în care companii precum Mercuria nu semnează contracte de prepayment de o asemenea valoare fără un proces riguros de due diligence. Tranzacţia a implicat atât procedura de due diligence, cât şi întocmirea acordurilor legale. Nu vorbim de contracte de 2-3 pagini, ci de contracte de aproape 700 de pagini”, a spus Andrew Prelea.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.