Asistentul digital dezvoltat de Apple va avea, în curând, două voci noi, iar utilizatorul va putea alege pentru Siri între o voce feminină şi una masculină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vocea feminină a asistenţilor digitali este, de la o vreme încoace, subiect de dezbateri pe platformele sociale şi nu numai. Anumiţi utilizatori sunt deranjaţi de faptul că nu au de ales, trebuind să se mulţumească cu o voce feminină.

Atentă la subiecte de acest gen, Apple a decis să aducă modificări şi să le prezinte utilizatorilor două opţiuni legate de vocea lui Siri. Astfel, Apple va renunţa la vocea actuală a asistentului său digital.

În schimb, vor exista două voci noi, una feminină şi una masculină. Mai mult, vocea feminină nu va mai fi setată în mod implicit. Utilizatorul va putea alege, în cadrul procesului iniţial de configurare al dispozitivului şi de la Settings, vocea care îi va răspunde la interpelări.

Dintre cei mai folosiţi trei asistenţi digitali, dezvoltaţi de Apple, Google şi Amazon, Siri este primul care renunţă la o setare implicită privind vocea şi lasă utilizatorul să o aleagă atunci când deschide un dispozitiv nou pentru prima oară.

Noile voci ale lui Siri sunt procesate de un sistem neural text-to-speech, care face ca vorbele înregistrate individual să “curgă” cât mai natural, formând în timp real fraze fluente. Cei care au testat deja noile voci spun că acestea sună mult mai bine, având tranziţii line între cuvinte şi inflexiuni naturale.

Opţiunile sunt deja disponibile în cea mai nouă versiune beta de iOS şi iPadOS şi, cel mai probabil, vor face parte din versiunea 14.5 a acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.