Presedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscala "Solidaritatea", Dorin Modure, s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, şi au discutat despre noua lege a salarizării în sectorul bugetar, dar şi despre scoaterea posturilor vacante la concurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi am avut o nouă intâlnire cu preşedintele ANAF dl. Lucian Heiuş. Temele principale de discuţie au fost legate de nouă lege a salarizării unitare şi scoaterea la concurs şi ocuparea posturilor vacanţe. Am primit asigurări că înainte de adoptarea acestei legi vom fi consultaţi. Vom solicită că activitatea ANAF să ocupe o poziţie corespunzătoare în grilă de salarizare, în conformitate cu importanţa socială a muncii colegilor noştri”, a transmis, marţi, liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscala "Solidaritatea", Dorin Modure.

Acesta a adăugat, însă, că ”nu există nicio certitudine că această va fi adoptată înainte de toamna acestui an”.

”SNS a mai solicitat, ca şi până acum, să se găsească o soluţie pentru a se introduce toate sporurile actuale în salariu, tocmai pentru a nu mai avea problemele intâmpinate cu încasarea acestor sporuri de-a lungul anilor. Ştim cu toţîi cât ne-am luptat, şi încă ne mai luptăm prin instanţele de judecată, pentru încasarea acestora. În această problemă ni s-a promis întregul sprijin al ANAF”, a adăugat Modure.

Acesta a precizat că procesul de ocupare a posturilor vacante ”este în plină desfăşurare, existând anumite intârzieri în cazul anumitor DGRFP-uri”.

”Mult doritul Statut al finanţistului este foarte frumos, extraordinar, sublim chiar, dar lipseşte cu desăvârşire. Se pare că toţi îl dorim, categoric îl merităm, noi am şi redactat mai multe variante, dar numai nu se intâmplă nimic concret. Deşi preşedintele ANAF a declarat în repetate rânduri că susţine acest demers, se pare că şi ministrul îl susţine dar nu sunt sigur că toate sindicatele vor acest statut”, a mai transmis liderul de sindicat.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.