Simtel, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat că a finalizat cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe acoperişul unei singure clădiri din România, şi anume centrul logistic Dedeman Turda. Acesta este un proiect realizat de Simtel pentru Grunman Energy, companie ce face parte din Pavăl Holding.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Simtel (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile, anunţă finalizarea  celei mai mari centrale electrice fotovoltaice instalate pe acoperişul unei singure clădiri din România şi anume centrul logistic Dedeman Turda. Acesta este un proiect realizat de Simtel pentru Grunman Energy, companie ce face parte din Pavăl Holding şi care a fost creată cu scopul de a produce energie prin intermediul centralelor electrice fotovoltaice instalate pe acoperişurile a cinci centre logistice Dedeman din ţară”, anunţă compania.

Centrala electrică fotovoltaică este instalată pe acoperişul centrului logistic al Dedeman din Turda şi are o putere instalată de aproximativ 4,1 MWp prin intermediul a circa 10.000 de panouri fotovoltaice, care se întind pe o suprafaţă de 40.000 mp.

„Suntem bucuroşi că, împreună cu Grunman Energy, am pus în funcţiune cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe o singură clădire din România. Acest proiect ambiţios a fost finalizat într-un timp record de doar şapte luni. Proiectele pe care le realizăm împreună (cu Grunman Energy, n.r.) vizează protejarea mediului înconjurător şi promovarea unei economii verzi şi durabile, prin reducerea emisiilor de carbon în atmosferă şi consolidarea independenţei energetice a României”, a declarat Ana Nedea, director Strategie şi Dezvoltare de Business în cadrul Simtel.

Energia produsă anual de către centrală va fi de peste 4.500 MWh şi va diminua emisiile de dioxid de carbon cu peste 2.100 tone pe an.

„Este o mare satisfacţie pentru noi să finalizăm acest proiect important înainte de încheierea anului şi să marcăm astfel tranziţia noastră către a fi producători de energie electrică verde. Această iniţiativă reprezintă un pas semnificativ în direcţia consolidării independenţei energetice a României, respectând totodată natura şi resursele pe care aceasta ni le pune la dispoziţie”, a declarat Cătălin Moisă, director executiv Grunman Energy.

Proiectul din Turda este conceput pentru a furniza energie în reţeaua naţională de transport de energie electrică. Astfel, în urma punerii în funcţiune a centralei electrice fotovoltaice, Grunman Energy va deveni în mod oficial producător de energie electrică. Compania are în plan ca pe parcursul următorilor doi ani să instaleze centrale electrice fotovoltaice pe acoperişurile celorlalte centre logistice din ţară ale Dedeman, cu sprijinul Simtel.

Pe lângă instalarea şi punerea în funcţiune a centralelor electrice fotovoltaice în cadrul proiectelor pentru Grunman Energy, Simtel va fi, de asemenea, responsabilă de mentenanţa panourilor fotovoltaice. Procesul de mentenanţă presupune monitorizare online, remedieri corective de orice tip şi revizii anuale pentru a preveni apariţia oricăror alte potenţiale situaţii neplăcute în viitor.

Simtel este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 336 de milioane de lei. Pe parcursul anului 2022, conform unui studiu dedicat analizei pieţele panourilor fotovoltaice şi energiei electrice solare din România publicat de către compania Neomar Consulting, Simtel a fost lider detaşat de piaţă, compania fiind responsabilă de instalarea a 25% din puterile instalate pentru prosumatori persoane juridice la nivel naţional.

Simtel este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier SMTL şi operează în 3 domenii de activitate – integrator de soluţii în domeniul telecomunicaţiilor, energie regenerabilă şi automatizări industriale. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB.

Pavăl Holding este vehiculul de investiţii deţinut de Dragoş şi Adrian Pavăl, fiind totodată cel mai mare grup antreprenorial local, care deţine compania Dedeman şi multiple alte investiţii de mare profil în România în sectoare precum imobiliare, private equity, agricultură, automobile, energie, industrie şi în domeniul bancar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.