Siemens a raportat miercuri un profit trimestrial peste aşteptări la divizia sa industrială şi şi-a majorat estimările privind vânzările şi profitul pentru întregul an, impulsionate de un început puternic al anului său fiscal 2023, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Constructorul de trenuri şi software industrial a raportat un profit la divizia sa industrială de 2,7 miliarde de euro (2,90 miliarde de dolari), în primul trimestru fiscal încheiat la sfârşitul lui decembrie, depăşind previziunile de 2,50 miliarde de euro într-un consens adunat de companie din prognoze ale analiştilor.

Directorul general, Roland Busch, a declarat că grupul a avut cel mai bun început al său de an fiscal, ajutat de comenzile record, care a ajuns la un nivel record de 102 miliarde de euro.

”Registrul nostru de comenzi, atât în privinţa calităţii cât şi a cantităţii, împreună cu capacităţile puternice de execuţie din cadrul echipei Siemens, oferă încredere pentru îmbunătăţirea perspectivelor noastre pentru anul fiscal 2023”, a spus Busch într-un comunicat.

La fel ca şi alte companii industriale, Siemens a înregistrat o creştere mare a comenzilor anul trecut, pe măsură ce clienţii şi-au prezentat comenzile pentru a evita întreruperile lanţului de aprovizionare cauzate de lanţurile logistice deteriorate şi de lipsa de piese cheie, cum ar fi cipurile.

Preanunţând rezultatele, care urmau să fie publicate joi, Siemens a spus că acum se aşteaptă la o creştere a veniturilor pe tot anul de 7% până la 10%.

Anterior, se aşteptase la o creştere de la 6% la 9%.

De asemenea, grupul a îmbunătăţit estimările privind profitul, spunând că se aşteaptă la câştiguri de bază pe acţiune între 8,90 şi 9,40 euro, în creştere de la estimările de 8,70-9,2 euro, publicate în noiembrie anul trecut.

O mare parte din creştere este de aşteptat să vină din industriile digitale - afacerea de automatizare a fabricilor a Siemens.

Smart Infrastructure - care realizează produse pentru automatizarea şi controlul clădirilor - şi-a crescut, de asemenea, recomandările privind vânzările şi marja de profit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.