Numărul şoferilor de TIR-uri şi camioane care protestează, joi, pe drumul naţional 1 în judeţul Sibiu faţă de scumpirea RCA a trecut de o sută. Ei circulă tur-retur între Sălişte şi Cunţa, pe un tronson de peste 20 de kilometri, afectând ambele sensuri de circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Sibiu, numărul şoferilor de maşini de mare tonaj care protestează, joi, pe drumul naţional (DN) 1 a depăşit o sută.

”Maşinile circulă în sistem suveică, tur - retur, între sensurile giratorii de la Sălişte şi Cunţa, afectând ambele sensuri de mers”, a declarat Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Pe DN 1 s-au format coloane de maşini, traseul pe care se desfăşoară protestul având peste 20 de kilometri.

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier Apulum şi Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002) protestează joi în Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară, considerând că Ordonanţa de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri de Guvern nu rezolvă problema pe termen lung legată de tarifele RCA. 

Patronatele transportatorilor care participă la protest susţin că tariful de 4.907 lei reprezintă dauna medie, de 18.500 lei, la care se adaugă frecvenţa daunei de 15,6%.

"Rezultă o primă medie tehnică de 2.886 lei, la care se adună cheltuielile administrative, revenind un tarif de 4.907 lei pe an la care toate daunele şi cheltuielile asigurătorilor sunt acoperite", menţionează transportatorii.

Transportatorii cer şi demisia preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, considerat responsabil de creşterea semnificativă a tarifelor RCA în ultimul an.

În schimb, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), unul din cele două patronate care au renunţat la protest, consideră că a obţinut de la Guvern tot ceea ce a cerut şi că nu mai există motive pentru protest, acesta fiind deturnat în alte scopuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.