Un incendiu a izbucnit la o staţie de sortare a deşeurilor din Sibiu, din cauza unui acumulator pentru scuter care se afla într-un contaier destinat deşeurilor de plastic şi metal. Operatorul de salubritate face apel la populaţie pentrtu gestionarea responsabilă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din considerente care ţin de siguranţă, dar şi din motive legale şi de susţinere a mediului înconjurător, am amintit, în repetate rânduri, despre importanţa colectării corespunzătoare a deşeurilor provenind din echipamente electrice şi electronice (DEEE). Un motiv în plus îl reprezintă o situaţie cu care ne-am confruntat ieri, la staţia de sortare, când a izbucnit un incendiu pe linia de sortare”, anunţă, miercuri, operatorul de salubritate din Sibiu.

Societatea a precizat că incendiul s-a produs din cauza unui acumulator pentru scuter, depus în pubela galbenă, dedicată deşeurilor din plastic şi metal.

”Colegii noştri s-au mobilizat şi au acţionat de îndată ce s-a declanşat incendiul şi au reuşit să stingă focul în scurt timp. E lesne de înţeles, aşadar, că este absolut vital să întreprindem acţiuni responsabile în ceea ce priveşte colectarea DEEE. Este o cerinţă legală şi niciun deşeu electric nu trebuie să ajungă la groapa de gunoi”, a mai transmis compania.

Aceasta a prcizat că primeşte în timpul săptămânii astfel de deşeuri la sediul propriu, iar bateriile şi acumulatorii pot fi predate la orice alte puncte de colectare autorizate, cum ar fi de exemplu magazinele de electronice şi electrocasnice.

Cele mai comune deşeuri periculoase sunt: bateriile şi acumulatorii uzaţi, medicamentele expirate, pesticidele, insecticidele, îngrăşămintele chimice, stingătoarele de incendiu, lacurile şi vopselele uzate, cleiurile şi adezivii, dozele de spray, materialele de lustruire etc.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.