Compania canadiană Shopify a exclus de pe platforma sa de comerţ electronic magazinele afiliate preşedintelui american Donald Trump, la o zi după ce sute dintre susţinătorii acestuia au pătruns cu forţa în Capitoliu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump, care a refuzat să îşi recunoască înfrângerea în alegeri în faţa preşedintelui ales Joe Biden, le-a cerut susţinătorilor săi să vină miercuri la o demonstraţie.

Shopify a anunţat că evenimentele recente au arătat că acţiunile lui Trump îi încalcă politicile, care interzic promovarea sau susţinerea organizaţiilor, platformelor sau persoanelor care ameninţă sau comit acte de violenţă pentru a-şi atinge scopurile.

Încercările de a accesa TrumpStore.com şi shop.donaldjtrump.com, care comercializează şepci inscripţionate cu “Make America Great Again” şi alte articole asemănătoare, au fost fără succes, joi, site-urile afişând mesaje de eroare.

Măsura luată de Shopify a survenit după ce platformele de socializare ale Twitter, Facebook şi Snap au blocat temporar, miercuri, conturile preşedintelui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.