Senatorii din Comisia economică au eliminat marţi, din textul OUG de modificare a Legii Concureţei, articolul care permitea ca mandatul conducerii Consiliului Concurenţei să poată fi reînnoit fără a exista un număr limită de mandate, relatează Profit.ro. Actul normativ a fost adoptat de Guvernul Orban la sfârşitul lunii ianuarie, în condiţiile în care cel de-al doilea mandat al lui Bogdan Chiriţoiu la conducerea Consiliului urmează să se încheie la începutul lunii martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la ordonanţa Guvernului, legea prevedea că durata mandatului membrilor Plenului Consiliului Concurenţei este de 5 ani, acesta putând fi reînnoit o singură dată, indiferent de durata mandatului exercitat anterior. Guvernul a stabilit, în ordonanţă, că numirile membrilor Plenului Consiliului Concurenţei se fac pentru un mandat de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului, deci fără o limită, precizează Profit.ro.

Abrogarea prevederilor din ordonanţă care permiteau reînnoirea mandatelor conducerii fără limită a fost propusă de preşedintele Comisiei economie din Senat, social-democratul Daniel Zamfir.

Actualul preşedinte al Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a fost reconfirmat în funcţie, pentru un mandat de 5 ani, pe data de 5 martie 2015.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.