Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunţat, marţi, pe pagina de Facebook, că Guvernul pregăteşte concedieri şi tăierea salariilor din sectorul public, măsură care ar fi fost cerută de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, publicând şi documente în acest sens. Teodorovici a afirmat, marţi, după întâlnirea cu primarii, că nu există o asemenea măsură, dar că se aşteaptă ca fiecare minister să facă o analiză a cheltuielilor şi ajustări ale acestora, unde este cazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandrescu, care a fost şi ministrul Culturii în Guvernul condus de Dacian Cioloş, a scris că măsurile fiscale şi economice adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani ”au creat o criză bugetară majoră”.

”Cheltuielile sunt în creştere, iar veniturile nu reuşesc să ţină pasul. Promisiunile electorale populiste şi măsurile fiscale care avantajează companiile şi instituţiile camarilei politice de la Bucureşti şi ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă. În faţa unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituţiilor publice din ţară, inclusiv instituţiilor de cultură şi a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, „reducerea numărului de angajaţi şi/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”, a scris Alexandrescu, pe pagina de Facebook.

El a publicat, în acest sens, şi un document din data de 17 aprilie.

Tot marţi, după întâlnirea cu primarii, Teodorovici a subliniat că nu a cerut o astfel de măsură, dar recunoaşte că fiecare minister ar trebui să facă o ajustare a cheltuielilor, acolo unde este cazul.

”Nu există aşa ceva (reduceri de personal – n.r.). Fiecare minister trebuie să facă o analiză şi să-şi adapteze cheltuielile. (...) Până la final de an, sunt bani pentru ce ne-am angajat să facem. Dar, dacă o cheltuială publică poate fi ajustată, de ce să nu o facem?”, a afirmat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.