Contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii vestice a A8 Târgu Mureş - Miercurea Nirajului, un proiect în valoare de 2,46 de miliarde de lei, fără TVA, a fost semnat vineri, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a afirmat că acesta este ultimul contract finanţat prin PNRR al CNAIR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Este important acest contract şi la nivel simbolic, dacă vreţi, pentru că este ultimul contract finanţat prin PNRR al CNAIR. Cu această ocazie noi am închis toate contractele. Suntem în faza de execuţie la toate contractele finanţate prin PNRR. E o chestiune care într-un fel, având cea mai mare sumă, Ministerul Transporturilor având cea mai mare alocare bugetară din PNRR, e o treabă care merită a fi spusă. Eu îi felicit pe cei de la CNAIR. Cei de la CFR au terminat de anul trecut şi au semnat de anul trecut toate contractele”, a afirmat ministrul Transporturilor, vineri, într-o conferinţă de presă.
Sorin Grindeanu a adăugat că sunt 18 proiecte ale CNAIR finanţate prin PNRR. 
“Soluţia pe această porţiune a fost dată din noiembrie, deci acum doar am parcurs paşii administrativi odată cu sentinţele CNSC, a Curţii de Apel. Foarte bine, le-am închis. Suntem în această situaţie astăzi, una care de acum oferă front de lucru să se închidă toate aceste proiecte finanţate din PNRR şi sunt 18 pe rutier, 18 proiecte prin PNRR. Sunt cele două secţiuni aşa cum ştiţi de pe Transilvania, sunt cele 13 de pe A7, iar celebrul tronson pentru urşi, fără urşi de la Margina la Holdea de pe A1 şi sunt capetele acestea de pe A8. Sunt 18 contracte. Astăzi se semnează ultimul”, a explicat ministrul Transporturilor. 
El a mai declarat că valoarea acestor contracte este de aproximativ 28 de miliarde de lei, fără TVA. 
“Valoarea adunată a celor 18 este de 27,7 miliarde de lei, fără TVA. Aceasta este suma prin PNRR, suma pentru cele 18 proiecte şi totalul de kilometri undeva la 410 – 412 kilometri de autostradă. Marcăm acest final de etapă fiindcă partea importantă este de acum încolo. Dar e importantă şi această etapă şi anume închiderea tuturor contractele finanţabile prin PNRR”, a mai afirmat Sorin Grindeanu. 
Contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii vestice a A8  Târgu Mureş – Miercurea Nirajului, în lungime de 24,4 kilometri a fost semnat vineri. Valoarea investiţiei prin PNRR este de 2,46 miliarde de lei fără TVA.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.