Preşedintele grupului 3M, Mike Roman, a declarat, marţi, că anticipează o cerere ridicată pentru măştile faciale N95 în 2021, chiar dacă există speranţe că distribuirea vaccinurilor pentru Covid-19 va atenua pandemia, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măştile N95 sunt considerate cea mai bună opţiune pentru protejarea împotriva infectării cu noul coronavirus, iar cererea a depăşit oferta pe parcursul crizei de sănptate.

Grupul 3M a început să mărească producţia de măşti N95 în urmă cu un an.

”Anticipăm că cererea pentru măştile respiratorii N95 va fi puternică pe parcursul anului. Cererea provine de la lucrătorii din sectorul medical şi de la cei aflaţi în prima linie. Aceasta este încă prioritatea noastră. Ne concentrăm să răspundem cererii lor şi a celei din unele industrii care necesită pritecţia măştilor N95”, a spus Roman la o emisiune a CNBC.

Roman a făcut declaraţiile după ce 3M a raportat rezultate peste aşteptări aferente trimestrului patru. Veniturile de 8,58 de miliarde de dolari au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, de 8,4 miliarde de dolari, în timp ce profitul pe acţiune, de 2,38 dolari, a fost mai mare cu 23 de cenţi decât estimările.

Pe ansamblul anului trecut, 3M a raportat o creştere de 12,3% a vânzărilor pe segmentul peoduselor pentru îngrijirea sănătăţii, care includ măştile de protecţie şi produse ca substanţele de dezinfectare a mâinilor.

3M a distribuit anul trecut 2 miliarde de măşti respiratorii, la nivel global.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.