Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu, afirmă că Ministerul Transporturilor a dat undă verde pentru construirea şoselei de centură a oraşului Podu Iloaiei, unde frecvent se produc blocaje în trafic, studiul de fezabilitate urmând să fie scos la licitaţie în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mugurel Ovidiu Laicu a declarat pentru News.ro că Ministerul Transporturilor a aprobat nota de fundamentare înaintată de DRDP Iaşi privind realizarea variantei ocolitoare a oraşului Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, el precizând că şoseaua va avea o lungime de peste patru kilometri.

"Am stabilit că vom face o şosea ocolitoare la Podu Iloaiei. Sunt bani alocaţi. Ar fi o centură pentru a evita acel punct de strangulare a traficului din localitate. Scoatem anul acesta la licitaţie studiul de fezabilitate, iar tot anul ăsta îl vom termina. Anul viitor scoatem la licitaţie proiectul plus execuţia", a afirmat directorul DRDP Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu.

Şeful DRDP Iaşi consideră că lucrările ar putea începe în septembrie anul viitor şi că în 2024 şoseaua de centură de la Podu Iloaiei poate fi finalizată.

"Este un blocaj frecvent de trafic la Podu Iloaiei şi situaţia trebuie rezolvată. Nu putem aştepta să se facă autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Şoseaua ocolitoare de la Podu Iloaiei nu face parte din A8, este un obiectiv independent prin care ne propunem să ocolim oraşul. Va fi un traseu de peste patru kilometri paralel cu calea ferată care va rezolva problema traficulului", a mai afirmat directorul DRDP Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu.

Costel Alexe a scris luni pe Facebook că unul dintre proiectele prioritare pentru Iaşi este construirea variantei de ocolire a oraşului Podu Iloaiei, el adăugând că a transmis DRDP o solicitare privitoare la realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru această şosea de centură.

În zona localităţii ieşene Podu Iloaiei se produc frecvent blocaje în trafic, mai ales în weekend, când numărul de maşini creşte, iar deplasarea pe o distanţă de numai câţiva kilometri ajunge să dureze şi peste o oră.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.