Directorul general al Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER), înfiinţată anul trecut de Guvern prin reorganizarea unei instituţi mai vechi, are un câştig salarial brut anual de 104.000 lei, echivalent cu 23.300 euro, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat pe 2016 şi publicat marţi în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul a fost aprobat prin ordin al ministrului Transporturilor. Datele publicate arată că preşedintele-director general al AGIFER are un câştig brut de 104.000 lei brut anual, adică 8.666 lei pe lună. 

AGIFER a fost creată anul trecut, prin reorganizarea Autorităţii Feroviară Română (AFER). În prezent, Vasile Beliboiu este  preşedinte-director general al instituţiei.

Potrivit bugetului aprobat, AGIFER are 45 de angajaţi, iar câştigul mediu brut lunar este de 5.532 lei.

AGIFER este o instituţie independentă, care investighează accidentele feroviare grave şi incidentele care ar putea duce la accidente grave.

Ministrul Transporturilor a aprobat şi bugetul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Directorul general al instituţiei are un câştig brut anual de 98.000 de lei, sau 8.166 lei pe lună. 

ISCTR a fost înfiinţată în 2011 şi are drept rol inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere. Funcţia de preşedinte este ocupată de Costel Dorin Ştefan.

Potrivit bugetului aprobat pe 2016, ISCTR are 397 de salariaţi, iar câştigul mediu brut lunar din instituţie este de 4.488 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.