Preşedintele ANAf, Lucian Heiuş, a avut, luni, o întâlnire cu reprezentanţii FMI pentru a îmbunătăţi activitatea de conformare a persoanelor fizice cu averi mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut astăzi prima întâlnire cu reprezentanţii unei misiuni de asistenţă tehnică din partea FMI, care are ca obiectiv îmbunătăţirea conformarii în zona persoanelor fizice cu averi mari”, a anunţat, luni, Lucian Heiuş, pe iiFacebook.  

Potrivit acestuia, cei doi experţi ai Fondului Monetar, Graham Whyte (Australia) şi Margaret Gavaghan (SUA) îşi propun ca în urma acestui exerciţiu să elaboreze o serie de recomandări privind dezvoltarea unui plan de acţiune privind creşterea conformării fiscale a persoanelor fizice cu mari averi. 

În 17 iunie, Lucian Heiuş, anunţa că, de la 1 iulie, instituţia pe care o conduce va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice, precizând că în urma unei analize a rezultat că 561.000 de persoane au acumulat o diferenţă între veniturile estimate de ANAF şi veniturile declarate de 20 de miliarde de euro. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.