Secretarul Trezoreriei SUA Janet Yellen va discuta luni cu autorităţile de reglementare despre stablecoins, o clasă de monede digitale care se dezvoltă rapid şi care atrage o atenţie tot mai mare din partea autorităţilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul de lucru pentru pieţe financiare al preşedintelui se va întâlni luni cu Biroul pentru controlul monedei şi Corporaţia Federală pentru asigurarea depozitelor, pentru a analiza beneficiile şi riscurile stablecoins, o formă de criptomonede care sunt legate de active tradiţionale, inclusiv de monede precum dolarul.

”În perspectiva creşterii rapide a activelor digitale, este important ca agenţiile să colaboreze pentru reglementarea acestui sector şi dezvoltarea oricăror recomandări pentru autorităţi noi”, a afirmat Yellen într-un comunicat, notând că este important ca autorităţile de reglementare să evalueze posibilele beneficii ale stablecoins, ”atenuând în acelaşi timp riscurile implicate pentru utilizatori, pieţe sau sistemul financiar”.

Stablecoins şi alte monede digitale atrag o atenţie în creştere din partea parlamentarilor, oficialilor Rezervei Federale şi a altor autorităţi, pe măsură ce apar opţiuni noi.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat în timpul unei audieri în Congres care a avut loc în această săptămână că stablecoins ”se dezvoltă incredibil de rapid”, el subliniind însă lipsa reglementărilor ca motiv de îngrijorare.

Senatoarea Elizabeth Warren a trimis săptămâna trecută o scrisoare preşedintelui Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), cerându-i să răspundă riscurilor implicate de piaţa criptomonedelor pentru consumatori şi pieţele financiare.

Fed este implicată într-un proces de evaluare a universului plăţilor digitale, pentru a stabili dacă banca centrală ar trebui să emită o monedă digitală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.