Secretarul Trezoreriei SUA Janet Yellen a spus consilierilor de la Casa Albă că susţine renumirea lui Jerome Powell ca preşedinte al Rezervei Federale, la expirarea mandatului acestuia, în februarie, a scris pe Twitter un reporter al Bloomberg, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Joe Biden nu a luat o decizie şi o va face probabil în jurul Zilei Muncii, la începutul lunii septembrie, a adăugat reporterul în tweet.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Trezoreriei SUA a refuzat să comenteze. Niciun comentariu nu a fost disponibil imediat de la Casa Albă.

Powell a fost numit în funcţia de preşedinte al Fed de preşedintele Donald Trump, în 2018, înlocuind-o pe Janet  Yellen.

Senatorul republican Steve Daines, membru al Comisiei bancare a Senatului, l-a îndemnat pe Biden, într-o scrisoare de săptămâna trecută, să-l menţină pe Powell la conducerea Rezervei Federale pentru încă patru ani,, pentru întărirea încrederii în economia care îşi revine.

Renumirea lui Powell ”ar trimite un semnal puternic populaţiei, companiilor şi consumatorilor că şeful Rezervei Federale continuă să se bucure de un sprijin bipartit larg şi că va acţiona după cum este necesar pentru a-şi atinge mandatul său dublu de menţinere a stabilităţii preţurilor şi ocuparea forţei de muncă”, a scris rsporterul.

După ce pandemia de coronavirus a dus la oprirea activităţilor în sectoare întregi din economie, Fed, sub conducerea lui Powell, a redus dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero şi a început un program masiv de cumpărare de obligaţiuni. Acest sprijin este creditat cu evitarea unei crize financiare şi cu deschiderea căii pentru o revenire economică rapidă.

Un oficial de la Casa Albă a declarat luna trecută că Biden va începe în curând cu echipa sa economică ”un proces atent şi amănunţit” cu privire la numirile la Fed.

Powell are partea sa de critici, inclusiv din partea unor membri ai grupului de activişti climatici 350.org, care îi solicită lui Biden să desemneze ”un lider climatic” care să-l înlocuiască pe Powell şi care intenţionează să protesteze împotriva conducerii lui Powell în timpul conferinţei anuale a băncii centrale a Fed de săptămâna viitoare, de la în Jackson Hole, Wyoming.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.