Atribuţiile de preşedinte al consiliului de administraţie al producătorului de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, vor fi preluate de Sebastian Tcaciuc, în urma unei decizii a consiliului de administraţie controlat de Ministerul Energiei, potrivit unui anunţ al companiei transmis joi bursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sebastian Tcaciuc a fost propus în board-ul Romgaz de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), după ce a fost director al fondului de investiţii Advent International, având o experienţă de peste 12 ani în finanţe corporatiste şi investiţii.

”În şedinţa Consiliului de Administraţie Romgaz ţinută în data de 10 mai s-a luat hotărârea ca, începând cu data de 15 mai, atribuţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie Romgaz vor fi exercitate de Sebastian Gabriel Tcaciuc”, arată anunţul. 

Tcaciuc îl înlocuieşte în funcţie pe Dumitru Chisăliţă.

În ultimii zece ani, Sebastian Tcaciuc a deţinut sau mai deţine funcţii de membru neexecutiv în consiliile de administraţie a mai multor companii, precum Nuclearelectrica, CFR SA, Regina Maria, LaborMed Pharma, Brikston Construction Solutions sau Deutek.

Romgaz a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Acţiunile companiei se tranzacţionează pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, cu o participaţie de 70%.

Compania are în prezent o valoare de piaţă de 12,1 miliarde lei (2,7 miliarde euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.