Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis, vineri seară, că prima sa zi în noua funcţia a coincis cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor la construcţia gazoductului Tuzla – Podişor, investiţie majoră pentru România. ”Aşteptăm săptămâna viitoare decizia strategică a Romgaz şi OMV Petrom de exploatare a gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep”, a transmis ministrul, precizând că ”energia viitorului are nevoie de viziune, investiţii majore şi securitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prima mea zi de mandat la Ministerul Energiei a coincis cu semnarea ordinului de începere a lucrărilor la construcţia gazoductului Tuzla – Podişor, o investiţie majoră a României pentru exploatarea şi valorificarea gazelor naturale din Marea Neagră”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Ministrul a prezentat şi ”câteva cifre”: 300 de km, investiţie în valoare de 478 milioane euro, peste 8 miliarde de metri cubi/an de gaz românesc în plus în economia românească.

”Sute de mii de români şi sute de instituţii publice cu acces la reţeaua de gaz. Gazoductul va traversa judeţele Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu. Aşteptăm săptămâna viitoare decizia strategică a Romgaz şi OMV Petrom de exploatare a gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep. Acestea vor ajunge în casele românilor şi în economia naţională prin investiţia pornită astăzi. Plus gazele naturale din Marea Caspică şi gazul lichefiat din terminalele din Turcia şi Grecia”, a mai transmis ministrul Energiei.

Acesta a urat succes echipei de la Transgaz, executantului turc Kalyon Insaat Sanayi.

”Contăm pe execuţia la timp şi în bune condiţii a lucrărilor. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în realizarea acestui proiect strategic pentru români”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, ”energia viitorului are nevoie de viziune, investiţii majore şi securitate”.

”Investiţia gazoductului Tuzla-Podişor are toate aceste elemente cheie. Pentru toţi românii, înseamnă acces la resurse naţionale la un preţ mai bun, deci o viaţă mai bună şi dezvoltare economică”, a mai afirmat Burduja.

Ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podişor, un proiect de aproximativ 500 de milioane de euro, a fost semnat, vineri, în prezenţa viceprim-ministrului Marian Neacşu şi a ministrului Energiei, Sebastian Burduja.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.