Numeroase state care au participat la Târgul de Turism Travel and Adventure Show, la care România a fost prezentă cu un stand care a provocat critici şi ironii în ţară, au încercat să îmbine ideea de vacanţă cu cea de experienţă culturală. Au existat însă şi unii expozanţi care, ca şi România, au ales să păstreze fundalurile puse la dispoziţie de organizatori.. „Nu există diferenţe semnificative între standul României şi standurile altor ţări”, a declarat duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 1, ministrul Turismului, Daniel Cadariu. Imaginile disponibile pe internet arată că au fost ţări care, ieşind din tiparul standurilor puse la dispoziţie, au făcut eforturi pentru ca vizitatorii să nu rămână lipsiţi de interes faţă de ceea ce ele au de oferit..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Standul Indiei la Târgul de turism de la New York a fost vizavi de cel al României. Indienii au găsit de cuviinţă să taie şi panglica roşie la inaugurare. 
 
 
Santa Lucia, mica ţară din Caraibe cu doar 150.000 de locuitor,i este reprezentată într-un stand mic, decorat în culorile drapelului naţional. 
 
 
Pentru Dominica, imaginile mari şi diverse care reprezintă insula din Caraibe spun cât mii de cuvinte. 
 
 
Taiwanul mizează pe cultură, fără să uite de ideea de experienţă gastronomică. 
 
 
La rândul său, Puerto Rico merge pe sloganul „Noi facem aventura mai bună”.
 

O postare de pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la New York privind participarea României la Târgul de Turism Travel and Adventure Show a provocat un val de ironii în rândul internauţilor care au remarcat standul ce includea o draperie neagră pe care au fost prinse, cu cleme, fotografii color printate pe hârtie obişnuită, în format A4.

Ulterior, postarea a fost ştearsă. Ministerul Turismului a reacţionat, explicând că decorul este „specific” acestei manifestări de peste 20 de ani şi că 90% dintre expozanţi au păstrat acest decor, iar la stand vizitatorii au primit „informaţii relevante pentru a atrage vizitatori spre România”.

România a plătit pentru participare la târgul din SUA 7.990 de dolari.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu a declarat, duminică, într-o intervenţie la Realitatea Plus, despre imaginile participării României la Târgul de Turism de la New York, unde au fost prezentate nişte coli A4, prinse de o draperie, că nu este mulţumit de modul în care a fost reprezentată ţara noastră însă s-a făcut la solicitarea reprezentanţilor din turism, iar din cei cinci expozanţi care s-au arătat dornici să participe, patru nu au mai vrut să participe. ”Deci, practic, România a făcut un efort doar pentru un singur expozant”, a mai spus Cadariu, arătând că va avea o discuţie cu cei din turism, marţi, pe această temă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.