Cea mai mare bancă a Rusiei, Sberbank, a anunţat miercuri că îşi va închide divizia de jocuri, SberGames, din cauza restricţiilor externe aplicate dezvoltatorilor ruşi, deoarece sancţiunile occidentale obligă compania să îşi restrângă activităţile în sectoarele din afara sectorului bancar, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sberbank şi-a dezvoltat afacerile non-financiare, cum ar fi comerţul electronic, tehnologia şi serviciile cloud, în încercarea de a combate scăderea marjelor şi, deşi îşi menţine prezenţa în mai multe alte sectoare, eforturile sale pe segmentul jocurilor vor fi oprite.

”Din cauza restricţiilor externe pentru dezvoltatorii ruşi de pe piaţa globală, Sber a luat decizia de a-şi închide activitatea de jocuri”, a spus Sberbank într-un comunicat.

La începutul lunii mai, cotidianul Kommersant a citat o sursă care a spus că SberGames ar putea fi nevoită să se închidă, deoarece s-a confruntat cu dificultăţi în distribuirea jocurilor sale, Apple şi google, divizie a grupului Alphabet, limitând accesul la magazinele lor de aplicaţii.

”SberGames încetează să mai angajeze noi angajaţi şi să lanseze noi proiecte. Este planificat ca unii angajaţi ai SberGames să se mute să lucreze în alte departamente ale băncii şi din ecosistemul companiei”, a spus Sberbank.

 Sberbank, lovită de sancţiunile Statelor Unite şi Regatului Unit şi pierderea accesului la sistemul global de plăţi SWIFT, a părăsit majoritatea pieţelor sale europene şi a fost forţată să plătească nişte datorii în dolari în ruble, deoarece Occidentul vizează instituţiile cheie ale Rusiei din cauza acţiunilor Moscovei în Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.