Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, a primit statutul de staţiune balneoclimatică, ceea ce va permite, potrivit autorităţilor judeţene, accesarea mai multor categorii de fonduri în scopul revitalizării celei mai cunoscute staţiuni din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, prin  hotărâre de Guvern staţiunea Sărata-Monteoru, din judeţul Buzău, a primit statutul de staţiune balneoclimatică.

”Acordarea statutului de staţiune balneoclimatică reprezintă încă un pas important în procesul de revitalizare a staţiunii Sărata-Monteoru. Noul statut oferă posibilitatea accesării mai multor categorii de fonduri, atât europene, cât şi guvernamentale. Interesul nostru, al autorităţilor locale, este acela ca staţiunea Sărata-Monteoru să devină un centru de atracţie pentru turişti, mai ales că este o zonă prea puţin exploatată din acest punct de vedere. Consiliul Judeţean va sprijini în continuare proiectele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sărata-Monteoru şi sunt convins că, împreună cu Primăria comunei Merei, vom reuşi să finalizăm şi alte proiecte, care vor duce la dezvoltarea staţiunii şi transformarea acesteia într-un reper turistic la nivel naţional”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Staţiunea Sărata Monteoru este cea mai cunoscută din judeţul Buzău. Ea se află la 19 kilometri de municipiul Buzău, fiind situată în comuna Merei.

Staţiunea este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.

ÎN 2008, a fost înfiinţată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru care are drept principal scop renaşterea staţiunii Sărata Monteoru, transformarea acesteia într-un obiectiv turistic de interes naţional şi reprezintă un parteneriat între Primăria municipiului Buzău, Consiliul Judeţean şi Primăria Merei, comuna căreia îi este arondată staţiunea Monteroru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.