Sandu Băbăşan, cofondator Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce, iese din managementul companiei după 6 ani, în care a ocupat funcţia de CEO. Acesta estimează investiţii de peste 5 milioane de euro pentru dezvoltare atrase, anul acesta, în companiile în care este acţionar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sandu Băbăşan este acţionar în 8 companii şi are în vedere noi investiţii în proiecte de tehnologie cu capacitate de scalare internaţională şi potenţial de a dezvolta comunităţi digitale.

Conducerea Blugento este preluată de cofondatorul companiei Vlad Stănescu.

"Sandu Băbăşan, antreprenor, investitor şi cofondator Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce, iese din managementul Blugento, după 6 ani, în care a ocupat funcţia de CEO. El rămâne acţionar în Blugento, în timp ce conducerea firmei este preluată de Vlad Stănescu, cofondator şi, anterior, CTO al companiei”, anunţă compania.

Sandu Băbăşan îşi va dedica majoritatea timpului dezvoltării proiectului Nooka Space, prima reţea globală de birouri smart, prezentă deja în 6 ţări europene, inclusiv în România. În acelaşi timp, este focusat pe dezvoltarea la nivel internaţional (EU, US, UAE) a unei reţele de parteneri de business şi investement, cu ajutorul cărora să sprijine creşterea accelerată start-up-urilor la nivel global.

În 2022, Sandu Băbăşan estimează că va atrage finanţări pentru dezvoltare de peste 5 milioane de euro în companiile în care este acţionar.

În ultimii ani, antreprenorul în serie Sandu Băbăşan a dezvoltat şi a investit în mai multe proiecte, fiind, în prezent, acţionar în 8 companii: Nooka Space, Blugento, Autodeal (cea mai complexă şi completă aplicaţie pentru gestionarea costurilor şi obligaţiilor auto disponibilă în România), Robin Good (proiect de dezvoltare de business dedicat start-up-urilor din România), StageMe (start-up româno-german, dezvoltator al soluţiei de video live streaming pentru eCommerce), Bookr (platformă de rezervări online), iVox (platforma online de sondare a opiniei publice) şi CashControl (aplicaţie online de administrare a finanţelor personale).

"Ies din zona de execuţie Blugento, după ce business-ul şi-a demonstrat potenţialul de a se extinde regional, şi îmi propun să contribui la dezvoltarea reţelei de birouri smart Nooka Space, continuând să investesc în start-up-uri early stage, unde know-how-ul meu în zona de internaţionalizare poate face cu adevărat diferenţa”, spune antreprenorul Sandu Băbăşan, menţionând că îşi propune ca, anul acesta, să investească în mai multe companii din Romania sau dezvoltate de români în Diaspora.

"În primă fază, am în vedere investiţii în proiecte de tehnologie, care au capacitate de scalare internaţională şi potenţial de a dezvolta comunităţi digitale”, a adăugat el.

Sandu Băbăşan, 39 de ani, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi este antreprenor din anul 2005, imediat după terminarea facultăţii, când a pus pe picioare un business în industria online.

A dezvoltat ulterior, alături de Vlad Stănescu, agenţia de software development MindMagnet, în 2009, prin intermediul căreia construia magazine online la cheie pentru clienţi internaţionali, compania fiind, ulterior, achiziţionată de către furnizorul de soluţii software Pitech Plus. Şi-a canalizat eforturile către dezvoltarea business-urilor în care este acţionar, reuşind atragerea mai multor runde de finanţare pentru dezvoltarea acestora, cea mai importantă fiind investiţia de 1 milion de euro în Blugento, în 2019, a grupului polonez R22, accelerând astfel dezvoltarea internaţională a companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.