Samsung a detronat Intel, devenit cel mai important producător de cipuri la nivel mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, Intel a avut venituri de 62,8 miliarde de dolari, în timp ce divizia de semiconductori a celor de la Samsung a generat, în aceeaşi perioadă, venituri de 69,1 miliarde de dolari.

Prin prisma veniturilor obţinute, Intel pierde poziţia de lider în faţa celor de la Samsung după mai multe decenii în care a dominat piaţa.

Altfel, este destul de greu de realizat o comparaţie directă între cele două business-uri. Dacă Intel încă se concentrează pe procesoarele x86, unde nu are un competitor pe măsură, focusul celor de la Samsung este pe memorii şi medii de stocare.

Nu doar că a ajuns să obţină venituri mai mari decât Intel, însă Samsung pare să aibă de partea sa toate atuurile pentru viitor. Compania coreeană este poziţionată ideal pentru a-şi creşte avansul şi mai mult în următorii ani.

Majoritatea covârşitoare a producătorilor smartphone-uri şi tablete folosesc memorii RAM produse de Samsung, iar coreenii deţin mai bine de o treime din piaţa de SSD-uri (Solid State Drive - unitate de stocare mult mai rapidă decât harddisk-ul).

În plus, Samsung anticipează o creştere şi mai mare pentru memorii, datorită serverelor şi chipset-urilor necesare operării inteligenţei artificiale. Cererea mare a determinat scumpirea cu peste 100% a memoriilor în ultimul an, ceea ce nu a făcut decât să contribuie la veniturile Samsung.

În fine, trebuie remarcat că, deşi este prezentă şi chiar domină multe pieţe, de la televizoare la smartphone-uri şi alte multe categorii de produse, cele mai mari venituri ale celor de la Samsung vin din producţia de componente, în special memorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.