Ryanair este pe cale să atingă ţintele revizuite în creştere privind numărul de pasageri, transportând peste 10 milioane de pasageri în această lună, a declarat marţi directorul general al companiei low-cost, Michael O'Leary. Acesta a adăugat că redresarea post-pandemie continuă, rezervările până la sfârşitul anului fiind solide, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul aerian irlandez a declarat că se aşteaptă să transporte între 90 de milioane şi 100 de milioane de oameni în cele 12 luni care se vor încheia la sfârşitul lunii martie 2022, faţă de un vârf de 149 de milioane atins înainte de pandemia de Covid-19.

"Ryanair îşi revine puternic, mult mai repede decât oricare altă companie aeriană din Europa ... Rezervările cresc foarte rapid", a declarat O'Leary marţi, la o conferinţă de presă la Lisabona.

După ce a transportat 5 milioane de pasageri în iunie, reprezentând o treime din nivelul din 2019, cifrele au crescut la 9,3 milioane în iuliem iar compania se aşteaptă să ajungă la aproximativ 10,5 milioane în august, a adăugat acesta.

"Rezervările pentru restul acestui an, în septembrie, octombrie şi noiembrie arată foarte solide, dar preţurile sunt scăzute ... Vindem o mulţime de locuri ieftine pentru a recupera piaţa foarte repede", a spus O'Leary.

Compania aeriană a mai anunţat că va înceta operaţiunile pe cele două aeroporturi din Belfast de la sfârşitul programului estival din octombrie, invocând refuzul guvernului britanic de a suspenda sau reduce taxele aeriene pentru pasageri şi lipsa stimulentelor de recuperare post-pandemică de pe ambele aeroporturi.

"Aceste aeronave vor fi realocate către aeroporturi cu costuri mai mici din alte părţi din Marea Britanie şi Europa pentru programul de iarnă, care începe în noiembrie", a explicat compania într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.