Ryanair a raportat luni cel mai mare profit după impozitare pentru trimestrul octombrie-decembrie consemnat vreodată şi a declarat că rezervările din ultimele săptămâni pentru zboruri de Paşte şi de vară au fost ”foarte solide”, stimulate de cererea călătorilor asiatici şi de un dolar american puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezervarile nu dau semne de recesiune in acest moment. Am avut rezervări record în săptămâna a doua şi în săptămâna a treia din ianuarie, cerere foarte puternică pentru Paşte şi vară, fără stimulare tarifară”, a declarat directorul financiar Neil Sorahan pentru Reuters.

Săptămâna trecută, rivalii Wizz Air şi EasyJet au raportat, de asemenea, rezervări puternice pentru vară.

Ryanair, cel mai mare operator aerian din Europa în funcţie de numărul de pasageri, a declarat că a câştigat 211 milioane de euro (229,40 milioane de dolari) în cele trei luni încheiate la 31 decembrie, al treilea trimestru al exerciţiului său financiar.

Cifrele profitului după impozitare sunt comparate cu o prognoză de 200 de milioane de euro într-un sondaj al analiştilor companiei şi cu recordul anterior de 106 milioane de euro din în ultimele trei luni ale anului 2017.

Sorahan nu a reiterat previziunile făcute la începutul lunii de şeful executivului Michael O'Leary, conform cărora tarifele ar putea avea o creştere procentuală anuală de o singură cifră în vara viitoare, spunând doar că a fost ”încurajat de rezervări în acest moment.”

Ryanair şi-a reiterat previziunile din 4 ianuarie privind un profit după impozitare cuprins între 1,325 şi 1,425 miliarde de euro pentru anul financiar care se va încheia la 31 martie. Aceasta a fost o actualizare a previziunilor anterioare de 1 miliard-1,2 miliarde de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.