Compania aeriană Ryanair, al treilea jucător de pe piaţa zborurilor low-cost din România, a deschis oficial o nouă bază în Bucureşti, căreia îi alocă trei aeronave, şi a scos la vânzare, cu această ocazie, bilete de avion cu preţuri începând de la 9,99 euro, doar dus, până în data de 5 noiembrie, pentru călătorii în decembrie şi ianuarie, potrivit unui comunicat publicat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ryanair este a treia linie companie linie aeriană low-cost din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi în primele şase luni, după Wizz Air şi Blue Air.

Cele trei companii au transportat peste 4,5 milioane de pasageri în prima jumătate a acestui an, adică aproape două treimi (63%) din totalul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din România.

Ryanair va opera de la Bucureşti peste 100 de zboruri săptămânale pe 13 rute, odată cu lansarea noii baze de la Bucureşti, patru rute fiind noi pentru companie.

”Cele patru rute sunt către Berlin, Bristol, Palermo şi Timişoara, dar şi frecvenţele mărite pentru Bruxelles, Dublin şi Milano, sunt parte a calendarului vara 2017 Bucureşti”, se arată în comunicat.

Compania va aloca pentru baza de la Bucureşti, începând cu vara anului viitor, trei aeronave, o investiţie de 300 milioane de dolari.

Compania va opera, din Bucureşti, câte două zboruri pe zi către Berlin (Germania), Bristol (Marea Britanie) şi Timişoara şi câte un zbor pe zi către Milano - Malpensa (Italia). În plus, vor fi câtre nouă zboruri pe săptămână către Bruxelles (Belgia), trei zboruri pe săptămână către Palermo (Italia) şi cinci săptămânale către Dublin (Irlanda).

Potrivit companiei, această exindere ar putea crea 1.400 de noi locuri de muncă.

La nivel global, Ryanair a anunţat recent un profit net cuprins în intervalul 1,3 miliarde euro-1,35 miliarde de euro în anul fiscal care se va încheia în martie, sub estimarea anterioară de 1,375-1,425 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.