Rusia intenţionează să vândă peste 80% din exporturile sale de petrol din 2023 către ceea ce numeşte ţări ”prietenoase”, a declarat luni viceprim-ministrul Alexander Novak, referindu-se la ţările care nu au sancţionat Moscova pentru invazia sa din Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a adăugat că aceste ţări vor primi şi 75% din produsele petroliere rafinate ale Rusiei şi că Moscova a continuat să caute noi pieţe.

Rusia a intensificat în special vânzările reduse către China şi India, de când a fost lovită de sancţiunile occidentale şi de un plafon de preţ al G7 menit să-i limiteze capacitatea de a finanţa războiul din Ucraina din veniturile din petrol.

Novak a avertizat, de asemenea, cu privire la incertitudinea de pe pieţele petroliere globale, spunând că ţările occidentale din grupul OCDE, care include şi Statele Unite, Canada şi Norvegia, şi-ar putea elibera rezervele strategice de petrol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.