Rompetrol Downstream, companie controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas, şi-a programat în acest an 12 milioane dolari pentru deschiderea a zece benzinării la nivel naţional, până acum fiind inaugurate deja trei, iar restul de şapte vor fi deschise până la finalul anului, a declarat vineri directorul general al companiei, Vlad Rusnac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am deschis trei până acum. Alte trei se vor deschide în perioada imediat următoare, sfârşitul lunii mai, începutul lui iunie, în Câmpulung Moldovenesc, Bucureşti şi Baia Mare. Alte patru vor fi inaugurate mai spre sfârşitul anului”, a spus Rusnac, prezent la inaugurarea primei benzinării Rompetrol dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice.

Investiţia totală în cele zece benzinării se ridică la circa 12 milioane dolari. Benzinării vor fi deschise şi în Timişoara şi Sovata, în funcţie de ”cât de repede se primesc autorizaţiile”.

”În planul nostru de dezvoltare pentru perioada 2018-2022 planificăm să construim staţii pe toate tronsoanele noi de autostradă care vor fi deschise. Dar va fi prin licitaţie”, a mai spus Rusnac.

Rompetrol Downstream a deschis vineri prima benzinărie dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice, pe Şoseaua Chitila din Bucureşti, urmând ca alte şapte staţii de încărcare de 50 kW să fie deschise în acest an, în Bucureşti, Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc şi Timişoara.

Încărcarea este gratuită. Investiţiile în staţii noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizate până la sfârşitul anului şi se ridică la suma de 10 milioane dolari, spun oficialii companiei.

Deţinut de KazMunayGas, Grupul KMG International desfăşoară operaţiuni majore în rafinare şi petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 11 pieţe principale.

În România, grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an şi cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploieşti, cea mai veche unitate de profil in funcţiune din 1905, dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii si trei staţii de îmbuteliere GPL şi şase depozite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.