Rompetrol a anunţat o analiză internă în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia şi a transmis că rafinăria continuă să funcţioneze, iar celelalte instalaţii aflate în fluxul tehnologic sunt securizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În urma incidentului survenit ieri la instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), Rompetrol Rafinare a demarat o analiză internă, pentru evaluarea situaţiei operaţionale. Din primele estimări, impactul asupra activităţilor de producţie ale rafinariei este unul redus. Rafinăria Petromidia continuă să funcţioneze, restul instalaţiilor aflate în fluxul tehnologic fiind securizate”, a transmis Rompetrol, joi, printr-un comunicat de presă.
Sursa citată a adăugată că instalaţia MHC este scoasă din fluxul de producţie, rolul acesteia fiind preluat de alte unităţi. 
“Instalaţia MHC este scoasă din fluxul de producţie, rolul acesteia fiind preluat de alte unităţi. În funcţie de evaluările interne, compania va adapta reţetele specifice de rafinare, pentru funcţionarea la capacitatea optimă a unităţilor de producţie.
Rompetrol Rafinare va continua să asigure produsele necesare pe piaţa din România.
După ce incendiul a fost stins în siguranţă, conform planurilor de intervenţie în astfel de situaţii, echipele locale şi autorităţile publice au realizat, în mod activ, măsuri de precauţie pentru a preveni orice reaprindere, inclusiv manevre de răcire a instalaţiei”, se mai arată în comunicat. 
 
ISU Dobrogea a anunţat, miercuri după-amiază, un incendiu la Rafinăria Petromidia, la instalaţia de distilare a motorinei. Iniţial, peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Pentru locuitorii din Năvodari a fost trimis un mesaj Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum, iar verificările făcute de echipajul CBRN la faţa locului nu au arătat valori peste limita normală, care ar putea pune în pericol populaţia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.