Un număr de 44.620 de donatori de sânge şi plasmă şi aproximativ 20.079 litri de sânge s-au strâns în cadrul campaniei ”Donează sânge, salvează o viaţă şi Rompetrol te premiază”, derulată de KMG International (fostul Grup Rompetrol) în perioada 10 august – 10 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Campania de susţinere a donării de sânge la nivel naţional, derulată  de KMG International în perioada 10 august – 10 octombrie, în parteneriat cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Fundaţia pentru SMURD a avut ca rezultate 44.620 de donatori de sânge şi plasmă şi (estimat) 20.079 litri de sânge”, arată grupul.

Numărul donărilor din perioada august-septembrie a crescut cu aproximativ 20% faţă de lunile iunie-iulie 2020.

“Pandemia continua să ne impună distanţare fizică, dar rămânem împreună solidari şi responsabili. Grupul KMG International a susţinut cadrele medicale şi autorităţile în lupta împotriva pandemiei, iar prin această campanie am îndemnat şi la implicare individuală, de la angajaţii noştri către toţi membrii comunităţii, pentru a merge şi dona sânge într-o perioadă în care criza din domeniul sănătăţii are mai multe valenţe. Noi am mulţumit simbolic donatorilor pentru gestul lor de mare nobleţe, prin oferirea unor vouchere la centrele de transfuzii din ţară în baza cărora putea ridica în mod gratuit produse din benzinăriile Rompetrol hei”, spune Iskander Abdibaitov, chief officer corporate development.

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi.

“În contextul pandemiei cu coronavirus pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti a fost o provocare să facă faţă cererii de sânge şi componente a spitalelor, în condiţiile în care colecta mobilă şi activitatea punctelor fixe din spitale a fost suspendată de 6 luni şi era de aşteptat ca adresabilitatea donatorilor de sânge să fie afectată de efectele pandemiei. Cu toate acestea cu ajutorul partenerilor noştri am reuşit să asigurăm atât cererea spitalelor de sânge, cât şi cererea spitalelor de plasmă convalescentă Covid-19”, spune doctorul Doina Goşa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

În România în 2020, statistic, sunt mai putin de 1,5% donatori, comparativ cu 2019.

“Ne bucură rezultatele campaniei derulate şi faptul că apelul la responsabilitate socială a avut ecou în populaţie şi sperăm ca, în timp, astfel de demersuri să ducă la un comportament solidar al populaţiei şi la conştientizarea importanţei donării de sânge. Contextul prezent dat de pandemia de coronavirus, care adaugă nevoii obişnuite de sânge pentru diverse operaţii necesitatea de plasmă de la convalescenţi pentru tratarea cazurilor grave, creşte importanţa donării de sânge, un gest atât de simplu şi la îndemâna fiecăruia dintre noi. Pentru că aşa cum menţionam şi la începutul campaniei lupta pentru viaţă în spitale, în multe momente, se câştigă picătură cu picătură”, precizează Raed Arafat, preşedinte al Fundaţiei pentru SMURD.

Campania s-a desfăşurat în toate cele 41 de centre de transfuzii din România, în perioada 10 august – 10 septembrie, iar donatorul a primit în momentul donării un voucher pe bază căruia putea ridica în mod gratuit, în perioada 10 august - 15 octombrie, din orice staţie de distribuţie carburanţi Rompetrol hei o bautură şi o gustare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.