Rompetrol Rafinare, deţinută de grupul KazMunayGas International (KMG), analizează, în scopul protejării intereselor acţionarilor, declanşarea unei acţiuni juridice pe tema controversatei taxe de solidaritate, după ce, conform presei kazahe, CEO-ul KazMunayGas International, Magzum Myrzagaliyev, a negociat, fără succes se pare, nivelul acesteia, relatează Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Compania ia în considerare demersuri, în sensul analizării din perspectiva legală a nivelului taxei şi în scop de protejare a intereselor acţionarilor, Rompetrol Rafinare depunând eforturi considerabile pentru susţinerea acestei taxe”, precizează Rompetrol Rafinare, conform Profit.ro.

Principalii acţionari pe care compania explică astfel că vrea să-i protejeze sunt KMG, cu 48,1%, şi însuşi statul român, cu 44,7%

Compania a achitat în acest an 128 de milioane de dolari reprezentând contribuţia la taxa de solidaritate pentru anul 2022 şi estimează, pentru perioada ianuarie – septembrie 2023,o contribuţie de 34,1 milioane de dolari.

La finalul lunii ianuarie, Profit.ro a anunţat că, potrivit publicaţiei kazahe Ratel, nu vizitarea Petromidia şi staţiilor Rompetrol a fost scopul desantului în România a CEO-ului KazMunayGas International, care nu a răsfăţat în ultimul timp subsidiara de la Bucureşti cu prea multe vizite, ci negocierea taxei de solidaritate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.