Românii au cumpărat circa 12.200 de apartamente şi garsoniere şi au închiriat aproape 10.000 de astfel de locuinţe, doar în luna decembrie a anului trecut, de pe platforma online Olx.ro, au declarat reprezentanţii companiei pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, cele mai vândute produse în luna cadourilor au fost electronicele şi electrocasnicele, fiind realizate peste 160.000 de tranzacţii la această categorie.

Cifrele reprezentând vânzările au fost obţinute pe baza unui studiu efectuat de OLX la dezactivarea anunţurilor de către utilizatori şi reprezintă numărul produselor declarate voluntar de către utilizatori ca fiind vândute.

Tot în luna decembrie şi-au găsit noi proprietari circa 27.555 de autoturisme pe site-ul de anunţuri.

Categoria "modă şi frumuseţe" s-a plasat pe locul al treilea în topul vânzărilor din ultima lună a anului trecut, cu aproape 42.000 de produse tranzacţionate.

Românii au publicat în decembrie circa 1,1 milioane de anunţuri noi pe platforma online, ceea ce reprezintă 7,3% din numărul total de anunţuri publicate în 2016.

Potrivit datelor transmise de platforma de anunţuri, românii au publicat, în 2016, aproximativ 15 milioane de anunţuri, cu un milion mai mult decât în 2015.

Olx.ro este cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală şi este deţinută de grupul sud-african Naspers. În prezent, pe Olx.ro se găsesc peste 3,6 milioane de oferte active. Din cadrul grupului Olx mai fac parte platforma online de imobiliare Storia.ro şi site-ul cu ofertele dedicate exclusiv ofertelor de pe segmentul auto Autovit.ro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.